8.31.2007

Hairspray - Intrigi de culise

Poster oficial Hairspray :


Filmul Hairspray a avut premiera la noi pe 24.08.2007.

Tracy Tumblad, o fata cu par mare si cu o inima si mai mare, are o singura pasiune - dansul. Visul ei este sa apara in "The Corny Collins Show", in cea mai hippy petrecere dance de la TV. Tracy (Nikki Blonsky) pare ca se potriveste perfect pentru spectacol cu exceptia unei probleme nu chiar minore - nu se potriveste deloc. Silueta sa mare a separat-o mereu de multime, lucru care ii este amintit adesea de catre mama sa iubitoare si cel putin plinuta, Edna (John Travolta). Acest lucru nu o opreste pe Tracy, deoarece fata stie un lucru si acela este ca ea a fost nascuta ca sa danseze. Dupa cum ii spune tatal ei Wilbur (Christopher Walken): "Incearca! Trebuie sa te gandesti la lucruri mari ca sa fii mare..."

Cand Corny Collins (James Masden) o vede dansand in liceul ei, Tracy castiga un loc in spectacolul lui si devine instant o adevarata senzatie, spre mahnirea printesei spectacolului, Amber Von Tussle (Brittany Snow) si a ticaloasei ei mame, Velma (Michelle Pfeiffer), care conduce postul de televiziune WYZT. Mai rau pentru Amber este faptul ca nu doar publicul o place pe fata cea noua: iubitul lui Amber, Link Larkin (Zac Efron), pare sa se fi indragostit brusc de farmecul lui Tracy. Totul devine foarte personal pe masura ce o vrajba amara apare intre fete, in timp ce concureaza pentru ravnita coroana "Miss Teenage Hairspray".

La scoala, o pedeapsa data de o profesoara si sprancenele ridicate cauzate de relatia dintre cea mai buna prietena a ei Penny Pingleton (Amanda Bynes) si Seaweed (Elijah Kelley) ii deschid ochii lui Tracy in legatura cu o alta mare problema, mai mare decat ultima nebunie a dansului sau cea mai tare coafura - inegalitatea rasiala. Fata conduce un mars alaturi de Motormouth Maybelle (Queen Latifah), pentru lupta impotriva segregarii rasiale, si se alege cu un mandat de arestare in schimb. Tracy este batuta si ajunge in pivnita celei mai bune prietene a ei, Penny.

Oare norocul lui Tracy a ajuns la sfarsit? Va rata ea finala de dans impotriva lui Amber si va pierde titlul de "Miss Hairspray", sau va canta si dansa din toate puterile pentru a iesi din incurcatura din nou?

Cand parul mare intalneste vise mari nimic nu-i poate sta in cale si in aceasta comedie cu multa energie ti se dovedeste ca nu trebuie sa fii ca ceilalti pentru a castiga.

Bazat pe filmul clasic cult al lui John Waters din 1988 si pe muzicalul ce a castigat premiul Tony, "Hairspray" prezinta un adevarat cortegiu de vedete: John Travolta ca Edna Turnblad, Michelle Pfeiffer ca Velma Von Tussle, Christopher Walken ca Wilbur Turnblad, Amanda Bynes ca Penny Pingleton, James Marsden in rolul lui Corny Collins si Queen Latifah ca Motormouth Maybelle, Brittany Snow ca Amber Von Tussle, Zac Efron ca Link Larkin, Elijah Kelley ca Seaweed, Alison Janney ca Prudy Pingleton, Jerry Stiller, Paul Dooley si nou venita de optsprezece ani Nikki Blonsky in rolul lui Tracy Turnblad.

"Hairspray" este regizat si are coregrafia realizata de Adam Shankman (Bringing Down the House, The Pacifier), iar scenariul ii apartine lui Leslie Dixon (Freaky Friday, Mrs Doubtfire).

Muzica este compusa de castigatorul premiilor Emmy, Tony si Grammy si de cinci ori nominalizat la Oscar Marc Shaiman (Hairspray: The Musical, Sleepless in Seattle, The American President, South Park: Bigger, Longer and Uncut), cu versuri de castigatorul de Tony si Grammy, Scott Wittman (Hairspray: The Musical) si Shaiman si are cateva cantece noi create special pentru adaptarea lor la film. Filmul este bazat pe un scenariu din 1988, "Hairspray", scris dd John Waters.

Filmul este regizat de Craig Zadan si Neil Meron, castigatori ai Premiului Academiei si al Globului de Aur pentru Cea Mai Buna Imagine, Chicago ca si "Annie", "Life With Judy Garland: Me and My Shadows", "Gypsy" si "Cinderella". Producatorii executivi sunt Bob Shaye si Michael Lynne, Toby Emmerich, Mark Kaufman, Marc si Garrett Grant (Cheaper by the Dozen 2, The Pacifier).

Echipa de productie ii include pe directorul de imagine Bojan Bazell (Mr. and Mrs. Smith), scenograful nominalizat la Oscar David Gropman (The Cider House Rules), editorul Michael Tronick (Mr. and Mrs. Smith), designerul de costume nominalizat la Oscar Rita Ryack (How the Grinch Stole Christmas) si pe regizorul de sunet David MacMillan, de trei ori castigator al Premiului Academiei (Apollo 13, Speed, The Right Stuff).

Genul filmului Hairspray: Comedie, Drama, Muzical.

Trailer Hairspray:


Site oficial: Hairspray
Filmul Hairspray pe imdb.

Alte filme noi:
Camera 1408
Bobby.

Camera 1408

Poster oficial Camera 1408:


Filmul Camera 1408 a avut premiera la noi pe: 17.08.2007

Mike Enslin vrea sa demonstreze ca nu exista nimic dincolo de aici si acum. Nu exista viata dupa moarte... Nu exista Dumnezeu... Nu exista a doua sansa... Sau poate da?

Filmul Camera 1408 este adaptat dupa o nuvela inspaimantatoare scrisa de maestrul suspansului, Stephen King. Renumitul romancier de horror-uri Mike Enslin (John Cusack) crede numai in ceea ce vede. Dar, dupa o serie de bestseller-uri care au discreditat evenimentele paranormale ce avusesera loc in cele mai bantuite case si in cimitirele din intreaga lume, el nu are nici o dovada a vietii de dupa moarte. Numai ca ratacirile dupa fantome ale lui Enslin din noptile lungi si singuratice sunt pe cale sa se schimbe in momentul in care se cazeaza in Camera 1408 a renumitului hotel Dolphin, pentru ultimul lui proiect, "Zece nopti in camerele de hotel bantuite". Fara sa tina seama de avertizarile directorului hotelului (Samuel L. Jackson), autorul este prima persoana care se cazeaza in camera care se zice ca e bantuita, dupa ani intregi.
Un alt bestseller pare a fi iminent, dar ca multe alte personaje ale lui Stephen King, mai intai, trebuie sa treaca de la scepticism la credinta adevarata si sa infrunte demonii pentru a supravietui acelei nopti in Camera 1408.

Filmul Camera 1408 pe scurt:
Nume oficial: 1408;
Nume la noi: Camera 1408;
Regia: Mikael Hafström
Distributie: Samuel L. Jackson, John Cusack;
Produs de: Dimension Films;
Distribuit la noi de: MediaPro Distribution;
Genul: Horror, Thriller.

Trailer Camera 1408:


Site oficial: 1408;
Filmul Camera 1408 pe imdb.

Alte filme noi:
Bobby
Va declar soti si...sotie?

8.30.2007

Bobby

Poster oficial Bobby:
Filme noi: Bobby


Filmul Bobby a avut premiera la noi pe 24.08.2007.

    Filmul "Bobby" prezinta povestea asasinarii senatorului SUA Robert F. Kennedy, pe 5 iunie, 1968, centrandu-se in jurul a celor 22 de persoane prezente in acel moment in hotelul Ambassador, locul crimei. Filmul regizat de Emilio Estevez isi propune sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste respectarea pacii si a justitiei in America, lucru ce atrage atentia mai ales in scena finala, presarata si cu unul dintre cele mai emotionante discursuri ale lui Robert F. Kennedy.

Filmul Bobby pe scurt:
Nume oficial: Bobby;
Nume la noi: Bobby;
Regia: Emilio Estevez
Distributie: Anthony Hopkins, Helen Hunt;
Produs de: Bold Films;
Distribuit la noi de: Prooptiki Romania;
Genul: Actiune, Drama.

Trailer Bobby:


Site oficial: Bobby;
Filmul Bobby pe imdb.com

Alte filme noi:
Va declar sot si...sotie?
Ultimatumul lui Bourne.

Va declar sot si ...sotie?

Poster oficial Va declar sot si...sotie?
 va declar sot si...sotie?

Va declar sot si...sotie? va avea premierea la noi pe 31.08.2007.

Chuck si Larry sunt doi pompieri, prieteni la catarama. Prietenia lor devine si mai stransa (sau nu) cand Larry isi da seama ca are nevoie de un partener domestic (un fel de sot, adica) pentru a rezolva niste probleme legate de-o asigurare. Cum Chuck ii e dator si cum parteneriatele domestice intre barbati sunt la ordinea zilei in New York, solutia e simpla: Chuck va trebui sa se insoare cu Larry. Lucrurile scapa de sub control cand cei doi barbati chiar trebuie sa arate cat de mult se iubesc.

Adam Sandler este cunoscut in ipostaze de impiedicat, de stangaci, asa cum a fost vazut in Billy Madson si Happy Gilmore sau de indragostit cu putine sanse de reusita ca in The Wedding Singer, Big Daddy sau 50 First Dates. El are resurse pentru orice tip de rol numai comedie sa fie.

In televiziune Kevin James s-a impus cu rolul din The King of Queens, iar in 2005 a uimit cu rolul din Hitch alaturi de Will Smith. Practic a facut 9 ani de stand up comedy si sitcomuri, iar acum s-a axat pe comedii pt marele ecran.

In august 2007 acesti doi actori fac o pereche foarte originala pentru ca desi sunt cunoscuti pentru apetitul lor pentru femei frumoase, singura lor atractie va fi unul pentru celalalt. In aceasta comedie, Va declar sot si …sotie?, cei doi joaca rolurile unor barbati normali care ajung in situatia de a trece drept homosexuali pentru un scop nobil.

Ei sunt mandria brigazii de pompieri din Brooklyn si vorbim despre Chuck Levine si Larry Valentine. Amandoi au fost intotdeauna umar langa umar gata sa faca orice unul pentru celalalt. Larry este painea lui Dumnezeu si vrea ceea ce e mai bun pentru copiii sai. Ramas vaduv, Larry trebuie sa-si protejeze familia si sa o tina unita.

Chuck este un burlac inrait care nu vrea decat sa se bucure de viata de burlac. El ii datoreaza lui Larry viata pe care acesta i-a salvat-o in cursul unei misiuni si cand Larry ii cere o favoare si anume sa pretinda ca este partenerul lui de viata atunci cand completeaza niste formulare, acesta nu il poate refuza mai ales ca Larry il convinge ca e usor si ca nimeni nu va afla.

Dar un functionar excesiv de zelos devine suspicios si face verificari. Si asta inseamna ca aranjamentul lor discret devine public si publicat pe primele pagini ale ziarelor. Cei doi trebuie sa para un cuplu si de aici apare haosul situatiilor. Vor trece cu bine, dar greu, de luna de miere si de expunerea ca si cuplu spre surpriza si hazul tuturor si vor descoperi ca zicala “prietenul la nevoie se cunoaste” poate deveni premisa succesului unei familii.

Jessica Biel joaca rolul avocatei care ii va asista pe cei doi in situatiile care apar. Ea este irezistibila in ochii lui Chuck, dar postura in care se afla el este cea mai ingrata - un homosexual care nu poate manifesta interes pentru femei.

Filmul Va declar sot si...sotie? pe scurt:
Nume oficial: I Now Pronounce You Chuck and Larry;
Nume la noi: Va declar sot si...sotie?;
Regia: Dennis Dugan
Distributie: Adam Sandler, Jessica Biel, Kevin James;
Produs de: Happy Madison Productions;
Distribuit la noi de: Ro Image 2000;
Genul: Comedie.

Trailer Va declar sot si...sotie?


Site oficial: Chuck and Larry
Filmul Va declar sot si...sotie? pe imdb.com.

Alte filme noi:
Ultimatumul lui Bourne;
Scorpion.

8.05.2007

Ultimatumul lui Bourne

Poster oficial Ultimatumul lui Bourne:
Filme Noi: Ultimatumul lui Bourne


Ultimatumul lui Bourne va avea premierea la noi pe: 10.08.2007

    Bourne nu voia decat un lucru: sa dispara. Dar iata ca urma ii este luata iarasi de cei care l-au transformat intr-un asasin si un spion. Dupa ce si-a pierdut memoria si singura femeie pe care a iubit-o, Bourne va trebui sa infrunte o noua generatie de ucigasi profesionisti, gata de orice pentru a-l elimina. Indiferent la atacurile lor, el isi continua calatoria in cautarea propriului trecut. Iar asta il poarta in toata lumea, de la Paris la Moscova si de la Tanger in Londra.

    In 2002 in Identitatea lui Bourne, eroul incerca sa descopere cine este. In 2004 in Suprematia lui Bourne incerca sa se razbune pentru ceea ce i s-a facut lui si iubitei lui. Acum el se intoarce acasa si… in sfarsit isi aminteste totul. Matt Damon isi reia rolul de asasin antrenat, in ultimul episod al seriei de filme avandu-l ca erou pe Jason Bourne. Primele doua filme au avut incasari de peste 500 milioane de dolari, iar DVD-urile s-au vandut in peste 20 milioane de exemplare numai in America de Nord.

    Paul Greengrass revine si el la pupitrul si scaunul de regizor si filmul va tine spectatorii cu rasuflarea taiata si ii va purta odata cu eroul si actiunea prin o multime de locuri interesante. Intr-o lume in care actiunea are aspect coregrafic, scenele de urmarire alerta se intercaleaza cu flash-back-uri din seria Bourne si se asorteaza genului pe care Identitatea lui Bourne l-a creat.

    Cu o structura a povestirii inovatoare care se mentine in stilul seriei, filmul isi va satisface fanii care au urmarit ceea ce s-a intamplat de-a lungul primelor parti. Fanii lui Matt Damon, actor cu o cota la public in crestere, vor avea parte de un recital pe cinste, caci spionajul inteligent care creeaza emotie si taie rasuflarea i se potriveste actorului de minune.

    Il gasim asadar pe Jason Bourne traind ca un om fara tara si fara trecut. Este constient ca este superantrenat fizic si psihic, dar nu stie de cine si pentru ce. El s-a transformat intr-o arma umana, dar in acelasi timp a devenit tinta cel mai greu de atins de catre CIA. De cand a fost gasit plutind in Marea Mediterana, in apropiere de coasta Italiei, cu cativa ani in urma, a declansat o intrecere cu el insusi pentru a descoperi cine este si cine l-a invatat sa ucida.

    Dupa ce iubita sa Marie a murit atinsa de un glont ucigas, Bourne a vrut razbunare. Dupa ce s-a razbunat, a considerat ca se poate retrage incercand sa uite si sa renunte la a-si mai cauta trecutul. Dar pagina intai a unui ziar londonez face intr-o zi speculatii despre existenta lui si astfel linistea ia sfarsit si el se afla din nou in vizorul agentiilor de spionaj.

    Programul Treadstone, top secret, care l-a transformat pe el in super asasin este acum mort. Dar s-a nascut un alt program, Blackbriar, care a creat o noua generatie de ucigasi, ascunsi ochilor din afara guvernului. Acestia sunt deci la dispozitia Guvernului, 100 %. Pentru ei Bourne este o amenintare care valoreaza 30 milioane de dolari. Acesta trebuie eliminat odata pentru totdeauna. Pentru Bourne, acesti asasini sunt singura legatura pe care o are cu trecutul sau.

    Bourne a ajuns asadar la capatul liniei. De data aceasta nu se va opri sa asculte sau sa creada promisiunile fostilor sai sefi sau sa se multumeasca cu uciderea celor care ii sunt pe urme. Nu are nimic de pierdut asa incat va utiliza orice miscare si subtilitate pe care a invatat-o la scolile acelea pe care nu si le aminteste, dar a caror invatatura i-a intrat in sange, pentru a elimina tot ceea ce l-a creat ca asasin.

    Cursa lui dupa acesti creatori malefici il va purta la Moscova, Paris si Madrid, la Londra si Tanger trecand prin evadari, manevre ultra inteligente, avand in permanenta agenti federali si politia locala pe urmele sale. Cursa lui disperata are si scopul de a gasi raspunsuri la intrebarile care il bantuie.


Filmul Ultimatumul lui Bourne pe scurt:
Nume oficial: The Bourne Ultimatum;
Nume la noi: Ultimatumul lui Bourne;
Regia: Paul Greengrass
Distributie: Julia Stiles, Matt Damon;
Produs de: Universal Pictures;
Distribuit la noi de: Ro Image 2000;
Genul: Actiune, Thriller.

Trailer Ultimatumul lui Bourne:


Site oficial The Bourne Ultimatum.
Ultimatumul lui Bourne pe Imdb.

Alte filme noi:
Scorpion;
Domnul Brooks.